For forældre

For forældre

Kære forældre,

Tak fordi du støtter dit barn i spejderarbejdet.

Som spejder lærer dit barn at arbejde i patruljer. Patruljer er små sammentømrede grupper, som er sat sammen på en måde, hvor alle kan lære af hinanden. Hver uge oplever dit barn nye ting og lærer om friluftslivet, kammeratskab og samarbejde. Man lærer, hvordan alle er afhængige af hinanden, og hvordan man i fælles flok løfter mest og bedst. For til spejder har alle brug for hinanden - ingen behøver at løfte en opgave alene.

Som forældre til et spejderbarn har du også mulighed for at løfte med. Der er mange måder at gøre det på. Nogle forældre deltager i bestyrelsesarbejde, nogle er frivillige ledere, nogle bager kager til møderne, og nogle hjælper til med praktiske ting for spejdergruppen f.eks. transport, Det er også vigtigt bare at være der for jeres børn og bakke op om, hvad de synes er spændende.

Tusind tak til dig, der på en eller anden måde er med til at gøre det til en god oplevelse at være spejder. lige meget om det handler om at være aktiv eller at lytte til dit barn, der gerne vil fortælle om ugens oplevelser og udfordringer. Tusind tak for, at du er en del af eventyret.

FAQ

Hvordan pakker man en rygsæk? Svar: Læs herom på Spejder.dk og  Spejdersports hjemmeside.

Hvor skal mærkerne sidde på uniformen? Uniformsvejledning Læs også mere her i denne vejledning, godkendt af korpsledelsen i 2017.

Pakkeliste:
Undertøj, varme sokker og skiftetøj.
Evt. nattøj
Sovepose og lagn, ved telttur liggerunderlag,
Kop (ved telttur også tallerken og bestik, drikkedunk), viskestykke
Toilettaske m. sæbe, tandbørste og tandpasta, håndklæde.
Indesko (ved hyttetur)
Varmt tøj til udendørs, hue og vanter eller solhat/kasket.
Regnjakke, regnbukser og gummistøvler.
Lommelygte, skrivegrej, lille spejderbog.
Evt. kompas, dolk, kortspil og sangbog.

Tips til at holde varmen

Lag-på-lag-metoden. Et af de bedste tricks til at holde på varmen. Helt enkelt går den ud på, at man tager mange lag på i stedet for bare en varm trøje,

Sov med sokker: Fyser du i soveposen, så prøv at sov med sokker og hue.

Imprægnering: Husk at imprægnere vandrestøvler.

Vådt tøj: Skal af! Det er især våde strømper, der gør dig syg.

Uld: Uld er et materiale, der har evnen til at absorbere og transportere fugt, Det betyder at kroppen holdes varm, og derfor bruges uld især i sokker og varme trøjer.

Dobbeltstrømper: Skal man ud at gå i kulden, så kan det være en fordel at tage to par på. Det inderste skal være tyndt og det yderste par uldsokker,

 Knob - Synes du det er sjovt at binde knob sammen med dit barn - så se mere her på knob spejder.dk

Hvis du har spørgsmål til spejderarbejdet eller gerne vil hjælpe til, er du velkommen til at kontakte lederne.