Nyheder

Tillykke med din egen ø

Et stort tillykke til dig og dine spejdervenner.

På Spejdernes Korpsrådsmøde (generalforsamling) i november 2014 blev Middelgrundsfortet tilfældigvis sat til salg. Nogle spejderledere fik den sjove, spændende og måske lidt skøre idé at købe øen. En lille og hårdtarbejdende gruppe blev nedsat med det ene mål at købe øen til ulve og spejdere i Det Danske Spejderkorps.

Resultatet blev at A.P. Møller og Nordea fonden var med på idéen og gav hver 10 milliioner, som øen kostede. Bagefter forærede de øen til os i Det Danske Spejderkorps. En kæmpestor tak til de 2 fonde.

Spejderne overtager øen den 1. april 2015 og det er ikke en aprilsnar.

Meningen er at øen "Middelgrundsfortet" der ligger ved indsejlingen til hovedstaden København skal bruges af ulve, spejdere og ledere til lejre, kurser mv. Men også andre børn og unge tænkes at få tilbud om at være på øen med egen havn. Kort sagt - det bliver "de unges ø".

I det næste stykke tid, vil en arbejdsgruppe under Det Danske Spejderkorps, finde ud af hvad den historiske spændende ø kan bruges til af børn og unge.

Kik ind på spejdernes vildesøfort.

Middelgrundsfortet er iøvrigt verdens største menneskeskabte ø, og den var sammen med Flakfortet og Trekroner Fortet en del af Danmarks forsvarsvæk. Øen er anlagt af Christian den 9. i perioden 1890-94.